Over mij

De naam is Calvin (hij/hem). Ik ben geboren en getogen in Nederland (1997), maar allebei mijn ouders zijn van Chinese afkomst. Op dit online portfolio c.q. blog deel ik, vrij van alle afleiding van sociale media, kijkjes in mijn bonte wereld als Aziatische Nederlander. Je vindt hier onder andere: weetjes, (oude) familieverhalen en mijn dagelijkse ervaringen. Dit alles middels mijn twee grote passies: schrijven en, omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden, fotografie.

Om maar gelijk de meest gestelde vraag te beantwoorden: ja, mijn ouders hebben een restaurant (gehad) en veel van mijn familie zit nog in de horeca. In het weekend, tijdens vakanties en op feestdagen hielp ik dan ook mee in de zaak, maar ik ben tegelijkertijd een Hollander die houdt van orde, nuchterheid en klagen over het weer. Je zou dus kunnen zeggen dat ik leef tussen twee werelden, of zoals mede-Aziatische Nederlander Pete Wu het treffend heeft verwoord: een banaan.

In 2022 heb ik de master Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam behaald en ben ik als associate begonnen bij PwC in het Tax Strategy & Operations-team. Verder heb ik de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd en daarnaast heb ik ook verschillende nevenfuncties verkend. Zo ben ik secretaris geweest voor juridisch adviesbureau Recht voor Studenten, onderdeel van het Amsterdam Law Firm-programma van mijn studie en ik heb mij veel ingezet voor mijn dispuut, waarbij ik ook een jaar penningmeester ben geweest.